Stilarter

Freestyle

Freestyle er en måde at danse, hvor danseren improviserer sine bevægelser på stedet, når han danser i stedet for at have dem planlagt på forhånd dvs. koreografi. I sin mest ekstreme form er det modsatte af koreografi.

House

House er en musikgenre, som er skabt til og af festen på dansegulvet. Den kan kategoriseres som en undergenre af den brede vifte af musik, der betegnes dance. Af den grund er fokus på rytmen i kraft af et taktfast 4/4 beat med tydelig stortromme på alle fire taktslag i et tempo på omkring 120-130 bpm.

House dance er en hybrid betegnelse for en form for social dans som hovedsageligt danses til House musik . House stammer fra klubber i Chicago og New York. De vigtigste elementer i dansestil fodarbejde, “jacking” og “lofting”. House er primært en dansestil , der lægger vægt naturlig improvisation med komplekse og hurtige fodarbejde, kombineret med bløde og løse bevægelser i overkroppen.

R&B

Rhythm’n’blues også kaldt R&B er ikke en genre, men derimod en samlebetegnelse for den rytmiske musik, som afrikansk-amerikanske musikere i USA hovedsagelig har spillet.

I vore dage betegner rhythm’n’blues (eller R&B, som den normalt kaldes) en afrikansk-amerikansk variant af popmusik med vægt på inspiration fra soul, rap, dance m.v. Ligheden med den musikgenre, der oprindelig blev kaldt rhythm’n’blues er meget lille.

Dubstep

Dubstep er en genre indenfor elektronisk dansemusik, der har sine rødder fra det sydlige London og kan beskrives således: Stramme, faste sange med en overvældende bassline, trommer med stor efterklang og lejlighedsvise vokaler. Dubstep er opstået som et udspring af Drum’n’bass musikken. Det kendetegnes ofte ved at tempoet er imellem 140 og 160 BPM, og der kun er lilletromme 3. og 7. taktslag.

Krump

Opstod I ghettoerne I L.A i 90’erne. Krump står for: Kingdom Radical Uplifted Mighty Praise.
Stilen opstod som en udvej fra bandemiljøet for unge i ghettoerne. Ved at udtrykke deres vrede uden vold, igennem en dansestil, kom de af med deres aggressioner. Det er primært en freestyle dans. Den kendetegnes ved eksplosive hårde og tunge bevægelser, som udføres med en aggressiv attitude den såkaldte ”buck” stil. ”Clowning” er bevægelserne indenfor krump som er af mere humoristisk og selvironiske karakter. Disse bevægelser udføres som regel ved battles når man skal gøre grin med modstanderen.

Funk

Funk er betegnelsen for en musikalsk musikgenre. Funkmusikken fødtes i USA i 1970’erne med inspiration fra primært Bossa nova, soul, jazz og rock. Det er karakteristisk for funk, at rytmikken er meget stram, og at rytmegruppens roller for en stor dels vedkommende er ostinater. Funkmusikken benytter sig af elektriske og elektroniske instrumenter. Som med de fleste andre musikalske genrer er det svært at sætte funken i bås. Mange jazzalbums fra 1960’erne benytter de samme virkemidler som funken, ligesom meget af nutidens R&Bog pop også gør det.

Old School

Old school hip hop er den første type hip hop, der kom fra New York i 1970’erne og 1980’erne. Sammenlignet med New school har Old school relativt enkle og langsomme, men dog mere aggressive rytmer.

Popping

Popping er en robotlignende hiphopdans fra 70’erne. Den kommer fra Californien, og er delvis inspireret af locking.

Locking

Locking er en stil af funk dans, der i dag er også forbundet med hiphop. Navnet er baseret på begrebet locking, som dybest set betyder: frysning fra en hurtig bevægelse og ” låse ” i en bestemt position, at holder denne stilling for en kort stund, og derefter fortsætter i samme hastighed som før. Stilen er afhængig af hurtige arm og hånd bevægelser, kombineret med mere afslappede hofter og ben. Bevægelserne er generelt store og overdrevene, og ofte meget rytmisk og stramt synkroniseret

Ragga

Ragga blev udviklet som et udspring fra dancehall i 80’erne.

Ragga/Dancehall er en dans der er kendetegnet ved dens afrikansk inspirerede trin blandet med elementer fra mavedans, hip hop, salsa osv. Stilen er i dag udbedt over hele verden hvor bla. Sean Peal, Beyonce og Rihanna har brugt Ragga/Dancehall dans.

Girly

Girly er hip-hop men med fokus på det feminine. Girly tager udgangspunkt i koreografier som er inspireret af f.eks.:  Beyonce, Jennifer Lopez, Rihanna og mange flere.

Break Dance

Breakdance er en gadedans, hvis forløber Uprock opstod i South Bronx, i New York City i slutningen af 1960’erne. Det var ofte fattige gadebørn, der brugte dansen til at tjene penge. Breakdance er en del af Hiphop-kulturen.

Trenden startede i 1970’erne, hvor blandt andet DJ Kool Herc, fandt på at forlænge de oprindelige breaks i musikken, med sine egne lyde og beats, så disse blev længere end de originale. I disse længere breaks blev det almindeligt at underholde med dans – og breakdance var opstået.

I breakdance konkurreres der i kampe. Det at kæmpe mod hinanden vil sige, at man konkurrerer mod hinanden ved, at det er to hold eller dansere, som danser på skift på et bestemt område. kampen bliver ofte afgjort af en dommer, men kan også afgøres af publikum.

Disco

Disco er en energisk danseform og meget populær blandt børn og unge. Disco danses i bare tæer med strakte led og samtidig giver den en enorm smidighed i kroppen. Musikken er i højt tempo, og der danses bl.a. til pop- og technomusik. Elementer af akrobatik f.eks. splitspring eller lign. indgår ofte i dansen. Der er mulighed for at deltage i konkurrencer indenfor Disco.

Disco er nok den af modedansene, der har overlevet længst. Dette skyldes formodentlig, at dansen er en fri dans, hvilket betyder, at den hele tiden er under udvikling og netop er med på tidens nye trends.

Musikken er tidens hotteste discomusik, og de senere år har den været meget techno præget.
Dansen bygger på de grundlæggende principper i balletten og jazzballetten, dog har næsten alle trin, det man kalder bounce, hvilket betyder små lette vip i knæene og i fodleddet.

BRUDEVALS – SKAL DU GIFTES - SÅ SE HER

Til traditionen hører brudevalsen – et symbol på kærlighed gennem livet. Er du sikker på din brudevals?

Brudevals er ikke noget at være bange for. Dansen er forholdsvis let at lære, og med koncentreret undervisning kan det læres i løbet af 1- 1½ time. Oftest fungerer det på den måde, at vi tilbyder ene-undervisning, for at vi kan hjælpe jer til det bedste resultat på kortest tid. Men man kan også deltage på et parhold og så samtidig lærer de andre selskabsdanse, man skal bruge I løbet af aftenen.

Brudevalsen kan danses på flere måder. Der findes teatervals med små lette og vuggende trin, der er meget lette at lære. Nogen danser trip vals og endelig er der wienervalsen, hvor vi blot drejer mindre for at få det glidende og rolige look med.

Cha cha cha

Cha cha cha musikken kommer oprindeligt fra Cuba. Den spilles i 4/4 dels takt, hvor tællingerne 1 og 3 er stærkt betonede. Cha cha cha er en glad dans, og nok den mest populære af de latinamerikanske danse hos både børn og voksne. Dansen er baseret på en chassébevægelse, og allerede tidligt kan man begynde at lære Cha cha cha.

Samba

Sambaen forbinder man uvilkårligt med Brasilien og karneval i Rio de Janeiro. Den originale samba er en blanding af mange slags danse og dansetrin. Musikken har to taktslag i hver takt, med
det stærkeste tryk på det andet taktslag. Sambaen er en meget glad og udadvendt dans og vel nok den mest festlige af de latinamerikanske danse.

Når man skal lære at danse samba, er der to bevægelser, der er meget vigtige for at trinnene skal se flotte og rytmiske ud. Den første og letteste bevægelse kaldes Bounce. Det er en bevægelse
i knæ og fodled, hvor man skiftevis bøjer og strækker knæene. Den anden er en speciel vippende hoftebevægelse.

Rumba

Herhjemme er det den cubanske rumba vi danser. Rumba er en meget intim dans med rolige kontrollerede bevægelser.

Dansen er grundlæggende for de andre latinamerikanske danse, og er ofte turneringsdansernes yndling, da de her kan vise deres tekniske formåen, samtidig med at dansen udtrykker
mange forskelligartede følelser. For at blive dygtig til at danse rumba kræver det en virkelig
god balance. Samtidig skal man have en god kontakt og dermed en god balance sammen med partneren. Mange tror, at man fører med hånden eller armen, men netop rumba er den
dans, hvor man virkelig kan se, at der føres med kroppen, idet herren viser damen hvilken vej, hun skal bevæge sig.

Pasodoble

Pasodoble er en tyrefægterinspireret dans, hvor herren fører damen, som hvis hun var den røde kappe. pasodoble kan lettest beskrives som tyrefægterens dans. Mange har fejlagtigt troet, at damen var tyren, men dette er helt forkert. Herren er den stolte matador, og damen hans røde kappe. Dansen symboliserer matadorens opvisningsdans efter tyrefægtningen. Han viser, hvordan han besejrede tyren med sit mod og sin kappe. dansetrinnene er egentlig ikke svære, idet de fleste er gåtrin og chassétrin. Dansen er meget præcis og kraftigt betonet.

Jive

Jive er en swingdans. Musikken kommer oprindeligt fra USA, og grundtrinnet er opbygget af to chassé-trin. Jive er generelt en meget populær dans.

Brudevals

Brudevals er ikke noget at være bange for. Dansen er forholdsvis let at lære, og med koncentreret undervisning kan det læres i løbet af ganske få timer. Brudevalsen kan danses på flere måder. Der findes teatervals med små lette og vuggende trin, der er meget lette at lære. Nogen danser trip vals, og det er især folkedansere, der kender denne form for vals. Endelig er der Wienervalsen, hvor vi blot drejer mindre for at få det glidende og rolige look med.

For evt. enetimer kontakt abdance på 22990020 eller på abdance@abdance.dk

Vals og Wienervals

Valsen startede som en gammel folkedans i Østrig, og det sydlige Tyskland. Vals betyder at dreje, og det er netop det, det hele handler om. Der findes mange forskellige former for vals. Den Engelske vals er langsom, og netop tempoet gør det let at lære teknikken. I Engelsk vals er grundfigurerne baseret på diagonale mønstre. Dansen og dens variationer er elegante, og nogen vil måske ligefrem kalde dem romantiske, og det er netop, hvad musikken er.

Wienervals, som er en hurtigere dans, men kun med få variationer, idet man således kun danser fortløbende højredrejninger (som er det letteste), fortløbende venstredrejninger og så den helt specielle ”Flicker”, som bevæger sig rundt på stedet både højre og venstre om, med et lille tjeck, stop, imellem for at skifte retning. Wienervals er den fejende flotte vals, man forbinder med store baller som f.eks. Wienerballet.

Slowfox

Slowfox er nok den sværeste af standarddansene. Den er rolig, og er standarddanserens svar på Rumba. Her kan vi vise teknikken i dens ypperste form, og danse til den dejligste musik.

Tango

Tangoen, der er overleveret gennem flere generationer af tangodansere, stammer fra Argentinas havne og slumkvarterer. Dansen blev en fashionabel dans i starten af 1900-tallet. Dansens grundvariationer er lette at lære, mens de snigende katteagtige bevægelser er lidt sværere
at tilegne sig.

Tangoen adskiller sig væsentligt fra de andre standarddanse, idet den er mere dramatisk og staccato-agtig, og holdningen er mere kompakt, hvor herren er meget dominerende og
specielt hans højre side er ledende (eller dominerende).

Quickstep

Quickstep er, som navnet antyder, en hurtig dans. Trinene er lette, og med øvelse bliver de nærmest svævende over gulvet.

Dansen er bygget op over de to ældre danse, Boston og Onestep. Disse to danse dukkede op i USA i slutningen af det 19. århundrede, samtidig med at ragtime og jazzmusikken dukkede op. Dansen er bygget op over gåtrin frem på hæl, og chassétrin, som både danses med samlede Fødder og krydsede fødder. Quickstep er, hvad vi populært kalder, standarddansens “champagne”.