Instruktører

Ann-Berit og Henrik Aagaard

Ann-Berit, som er ejer AB Dance, har altid lagt vægt på, at danseskolen skulle være for både unge og ældre, øvede og begyndere, singler og par. Mange tror måske, at AB Dance kun er for eliten. Danseskolen laver da også mange flotte resultater på højt plan, men hensigten har lige siden AB Dance startede i 2001 været, at der skulle være plads til alle – også til eliten, så de ikke skulle søge væk fra byen.
Alle hold er altid blevet behandlet med den samme professionalisme uanset alder, niveau og ambitioner.

Der er altid plads til hygge, grin og leg samtidig med, at der er en god portion alvor i træningen.

Ann-Berit Aagaard, som selv har danset siden hun var kun 2 år, har ved siden af sin uddannelse som exam. DDD (De Danske Danseskoler) danselærer i Specialfag (bla. Disco og Hip-Hop) – Børne og ældredanse –standardt og latin også en professionsbachelor i pædagogik. Ann-Berit har gennem årene stået bag utallige nationale såvel som internationale topresultater med sine dansere, som klarer sig flot verden over.

Men Ann-Berit er ikke kun med som danseinstruktør/coach til turneringerne rundt om i verden. Siden 2007 har hun nemlig været international dommer inden for IDO, som er den internationale organisation indenfor disco, hiphop, show og couple dance m.m. I virket som dommer rundt omkring i verden, ser hun mange ting som kan tages med hjem til Danmark.

“Selv om vi er en danseskole, som gerne vil ud og konkurrere med vores dansere, er der plads til alle. Vi ville slet ikke have mulighed for at udvikle så dygtige dansere, hvis ikke vi havde en kæmpe talentmasse at udvikle på,” udtaler Ann-Berit Aagaard, som sammen med sin mand Henrik Aagaard, er indehaver af danseskolen, og hun tilføjer: “De fleste af vores dansere, både børn og voksne kommer for at have det sjovt og få lidt motion, nogle af vores elever finder så ud af, at de gerne vil konkurrere. Men havde det ikke været for bredden, så havde vi slet ikke haft den danseskole vi har i dag.”

Ann-Berit Aagaard sidder også i det internationale udvalg i Danmark inden for Disco og Hip-Hop.
Er turneringsleder til turneringer i Jylland og står tit som arrangør for andre større arrangementer.

Med sig på sidelinjen har hun sin mand Henrik.

 

Henrik Aagaard var tidligere ansat som oversergent i forsvaret og senere som faglærer på Sergentskolen i Sønderborg. Ad denne vej har han erhvervet sig den voksenpædagogiske grunduddannelse, samt uddannelsen som coach.

Henrik har danset siden han var 14 år, og har danset hiphop på elite niveau og han har i perioden 2006 til 2013 flere gange både vundet DM og EM i small group og formation. Også hele tre gange er det blevet til sølv til VM er det blevet til, så han kender alt til det pres der kan ligge på turneringsdanserne.

“Jeg bruger i det daglige arbejde med instruktører og dansere min uddannelse bl.a. som coach” fortæller Henrik, som også underviser danseskolens hold i pardans.

Desuden står han for den daglige logistik og teknik i danseskolen, er beregner for DDD og afvikler musik til forskellig arrangementer.

Til at varetage den daglige undervisning i danseskolen, som både har hold i Aabenraa, Tønder, Sønderborg og Haderslev får Ann-Berit og Henrik hjælp af flere dygtige instruktører. Flere af disse, har startet deres egen dansekarrierer netop i AB Dance, og har således været en del af danseskolen i mange år.

Christoffer Eskjær Aagaard Breitenkamp

Christoffer Eskjær Aagaard Breitenkamp er 26 år og kommer fra Aabenraa.

Christoffer startede sin danse karriere med disco og hiphop ved AB Dance da han var 9 år. Disco fandt han hurtigt ud af ikke var noget for ham, så han blev ved hiphoppen. Hvilket han på ingen måde har fortrudt.
Christoffer begyndte at undervise ved AB Dance allerede i 16 års alderen. Udover at undervise elever som kommer for hyggen og motionens skyld, har han selv igennem årene stået over for mange forskellige og spændende opgaver. Han har f.eks. undervist MGP deltagere, børn og unge med handicaps, lavet musicals, reklamefilm, workshops og undervist både danmarks-, europa-, og verdensmestre inden for hiphop.
Christoffer har optrådt med mange forskellige shows og danset med bl.a. Cut’N’move, Djämes Braun, UFO og Yepha oa. I 2014 blev han i øvrigt nomineret som årets sportstalent af Toms.

I de senere år har han udviklet sig ved bl.a. at lære forskellige stilarter inden for dans, så som Standard, Latin, House, Reggae/DanceHall, Rn’B, Popping, Dubstep, Jump_style m.m.
Christoffer er sideløbende med undervisningen i AB Dance, en meget aktiv turneringsdanser.

Siden 2007 har Christoffer placeret sig i top 5 både på den danske rangliste og til danmarksmesterskaberne, og vundet alt, hvad man kan vinde nationalt i hiphop – herunder jyskmesterskab flere gange i både solo, duo og small group, ligesom han er blevet danmarksmester flere gange i samme kategorier.
Ved DM i 2016 blev Christoffer Danmarksmester i hiphop solo Battle, fik sølv i Electric boogie.

Christoffer har deltaget ved EM og VM i mange år og hvert år med mange top 10 placeringer.

Mie Nisgaard

Mie Nisgaard er 18 år gammel, og kommer fra Sønderborg. Mie studerer på nuværende tidspunkt en HHX uddannelse på det blå gymnasium i Sønderborg på hendes 2. år.

Mie startede selv som elev hos AB dance tilbage i 2005. Her stiftede hun bekendtskab med div. børneshow danse, hiphop, disco, standart og latin danse. Træningen blev i Mies tilfælde rykket til Aabenraa hvor nye udfordringer ventede. Dette førte til at Mie i de senere år har konkurreret i både ind og udland, hvor hun har opnået flere Jydskemester-titler og 4. plads ved Europamesterskaberne 2016 i kategorien Team Battle.
Mie har trænet disco i mange år, og har ligeledes opnået flotte resultater til både nationale og internationale turneringer.
Mie har i de senere år ligeledes prøvet kræfter med moderne dans og Jazz, hvilket hun finder stor glæde i. Hendes viden om danseteknik kommer fra netop denne stilart, og Mie mener selv at god teknik er grundlag for god dans. Mie har siden starten haft et motto der lyder som følgende ”Man kan ikke danse og være sur, dansen gør dig glad”, dette vil Mie forsøge at videregive til sine elever.

Emil Bekker

Emil Bekker: er 18 år gammel og kommer fra Fredericia. Han går i 3.g på STX og bliver student til sommer. Emil har danset siden han var 3 år, og kommer ud fra en familie fyldt med dans. Han startede ud med Standard/Latin på familiens danseskole LB-Dans, men karrieren har siden han blev 5 år også indeholdt Hiphop. Efter ca. 12 år med pardans danser Emil nu mest hiphop, og har været en del af træningen hos AB-Dance i 5 år. Emil har flere år i træk deltaget ved både EM & VM i diverse Hiphop discipliner. Han har igennem Battle også arbejdet med de forskellige stilarter indenfor Hiphop, og er derfor en kompetent underviser hele vejen rundt.

Emil er engageret og brænder for at undervise, hvilket han trods sin unge alder, har gjort i en del år efterhånden både i Fredericia og Odense. Hans største mål med undervisningen er, at videregive en glæde og passion for dansen, som kan skabe fede timer og nye venskaber i dansesalen.

Niklas Bonde Mikkelsen

Niklas Bonde Mikkelsen er 22 år gammel, kommer fra Sønderborg og har danset ved AB Dance siden han var 9 år gammel.

Niklas har læst på Sønderborg handelsskole, efterfølgende Alsion i Sønderborg og er i sommeren 2017 uddannet Markedsføringsøkonom.

Han startede sin danse karriere i Sønderborg, hvorpå han hurtigt rykkede videre til sportsafdelingen i Kruså og siden hen Åbenrå. Igennem tiden har han udover hip hop også danset en smule disco og en smule latin, hvilket er lagt på hylden.

Niklas deltager aktivt i ind- såvel som udland når der konkurreres. Her danser han både Hip hop, battle og Electric Boogie. Disse deltagelser har givet ham mange ture til udlandet i forbindelse med EM og VM.

Her er de bedste placeringer bl.a. nummer 4 i Europa og 6 i verden med Teambattle crewet Moonlight Noodles og ligeledes er han blevet nummer 7 i Europa og 6 i Verden i Electric boogie Duo.

Niklas startede som 15-årig med at hjælpe til på by hold, hvorpå han senere har udviklet sig som instruktør. Instruktør-rollen har givet ham et helt nyt indblik i det at danse, da han finder lige så stor glæde i at hans elever klarer sig godt, som når han selv gør, hvor han ligger vægt på en sjov og udfordrende undervisning.

 

Mia Mørk Sørensen

Mia Mørk Sørensen: er 16 år gammel og bor i Aabenraa. Jeg studerer lige nu en HHX-uddannelse på IBC i Aabenraa, hvor jeg er i gang med mit første år.
Jeg startede min dansekarrierer da jeg var 4 år, hvor jeg både dansede hiphop, disco, standart og latin, hvilket jeg forsatte med indtil jeg var omkring 9 år. Herefter gik det op for mig, at jeg gerne ville fokusere på hiphoppen, og blive bedre indenfor de forskellige stilarter hiphoppen indebærer.
Jeg har for eksempel fået kendskab til stilarter som, RnB, Reggae, house, oldschool, dubstep mm.
Disse forskellige stilarter, har i den grad været med til at udvide min dansestil, og har været med til at jeg har udviklet mig som danser.
Jeg er i år også startet på moderne holdet, for at blive bedre til den tekniske del af dansen, hvilket også har givet mig rigtig mange udfordringer. Men det at der kommer udfordringer undervejs, har også gjort mig stærkere indenfor dansens verden. Jeg siger også tit til mig selv, at jeg skal tro på mig selv, og hvis jeg virkelig vil det, så kan jeg også gennemføre det. Det er også en del af den indstilling jeg gerne vil videregive til mine elever, da jeg mener en stor del af det at være danser, er at man skal tro på sig selv.

Jeg har i en årrække både kvalificeret mig til EM og VM, hvor jeg for det meste har konkurreret i solo og duo.

 

Josephine Junker

Josephine Junker: er 17 år gammel og kommer fra Haderslev. For øjeblikket går hun på Haderslev Handelsskole hvor hun er igang med sit første år ud af tre. Josephine startede med at danse i Haderslev da hun var seks år gammel. Her startede hun ud med forskellige børneshow danse og derefter har hun danset stilarter som hiphop, disco og moderne. Da Josephine var 13 startede hun ved AB Dance og har danset der siden hen. Sidste år var hun dog et år på Sportsefterskolen SINE – et år der gav hende meget både i forhold til at være åben for udfordringer, men helt sikkert også i forhold til dansen. Disco og moderne blev lagt på hylden og fokus for Josephine ligger nu fuldt og fast på hiphoppen. Hun deltager selv i forskellige konkurrencer både i solo og i duo. Glæden ved dansen er det vigtigste for Josephine og det er det hun gerne vil give videre til eleverne. Selv på de dårlige dage, skal der være plads til at glemme alt andet og bare danse.

 

Laura Paulsen

Laura Paulsen: er 18 år og kommer fra Sydals. Til dagligt går hun på Alssundgymnasiet, hvor hun er i gang med sit andet år.

Laura har danset hos AB Dance siden hun var 8 år, hvor hun startede i Sønderborg med hiphop og disco. Hurtigt blev det faste dansested til Aabenraa på sportsholdene, hvor hiphoppen fangede hendes interesse. Inden for hiphoppen har hun senere hen arbejdet med forskellige stilarter som r’nb, reggae og house og derudover også danset en smule moderne/jazz.

Laura har deltaget i mange turneringer i både indland og udland, hvor af en 3. plads til europamesterskaberne i team battle, sammen med sit team, er den bedste placering hun har opnået.

 

Sandra Jytte Jeggesen

Sandra Jytte Jeggesen: er 21 år gammel og kommer fra Aabenraa, men er i efteråret 2017 flyttet til Århus, hvor hun arbejder og i sommeren 2018 starter med at læse Jura på Århus Universitet Sandra står for det administrative arbejde på danseskolen, samt kommunikation og kontor.
Sandra startede med at danse ved AB Dance, da Ann Berit og Henrik startede danseskolen i 2001. Siden har hun haft sin daglige gang på danseskolen med undervisning og træning.

Gennem tiden har hun prøvet forskellige stilarter som hiphop, disco, moderne og pardans. Sandra har i kategorien hiphop flere jyske- og danske mestertitler.

For et par år siden fik hun prøvet kræfter med stilarter som house, reggae, R&B, dubstep, popping, new school og old school. Disse stilarter har hun haft meget glæde ved at kaste sig ud i, hvilket har ført til, at hun har repræsenteret Danmark ved EM og VM de seneste år.

De sidste par år har hendes fokus været på hiphop, moderne/jazz og battle. Derudover har hun tidligere hjulpet på danseskolens parhold og stod i sæson 2016/2017 overfor nye udfordringer både trænings- og undervisningsmæssigt.

I år 2013 begyndte hun at danse udenlands til europamesterskaberne og verdensmesterskaberne i kategorier som: solo, duo, smallgroup, solo battle og team battle.