Instruktører

Ann-Berit og Henrik Aagaard

Ann-Berit, som er ejer AB Dance, har altid lagt vægt på, at danseskolen skulle være for både unge og ældre, øvede og begyndere, singler og par. Mange tror måske, at AB Dance kun er for eliten. Danseskolen laver da også mange flotte resultater på højt plan, men hensigten har lige siden AB Dance startede i 2001 været, at der skulle være plads til alle – også til eliten, så de ikke skulle søge væk fra byen.
Alle hold er altid blevet behandlet med den samme professionalisme uanset alder, niveau og ambitioner.

Der er altid plads til hygge, grin og leg samtidig med, at der er en god portion alvor i træningen.

Ann-Berit Aagaard, som selv har danset siden hun var kun 2 år, har ved siden af sin uddannelse som exam. DDD (De Danske Danseskoler) danselærer i Specialfag (bla. Disco og Hip-Hop) – Børne og ældredanse –standardt og latin også en professionsbachelor i pædagogik. Ann-Berit har gennem årene stået bag utallige nationale såvel som internationale topresultater med sine dansere, som klarer sig flot verden over.

Men Ann-Berit er ikke kun med som danseinstruktør/coach til turneringerne rundt om i verden. Siden 2007 har hun nemlig været international dommer inden for IDO, som er den internationale organisation indenfor disco, hiphop, show og couple dance m.m. I virket som dommer rundt omkring i verden, ser hun mange ting som kan tages med hjem til Danmark.

“Selv om vi er en danseskole, som gerne vil ud og konkurrere med vores dansere, er der plads til alle. Vi ville slet ikke have mulighed for at udvikle så dygtige dansere, hvis ikke vi havde en kæmpe talentmasse at udvikle på,” udtaler Ann-Berit Aagaard, som sammen med sin mand Henrik Aagaard, er indehaver af danseskolen, og hun tilføjer: “De fleste af vores dansere, både børn og voksne kommer for at have det sjovt og få lidt motion, nogle af vores elever finder så ud af, at de gerne vil konkurrere. Men havde det ikke været for bredden, så havde vi slet ikke haft den danseskole vi har i dag.”

Ann-Berit Aagaard sidder også i det internationale udvalg i Danmark inden for Disco og Hip-Hop.
Er turneringsleder til turneringer i Jylland og står tit som arrangør for andre større arrangementer.

Med sig på sidelinjen har hun sin mand Henrik.

 

Henrik Aagaard var tidligere ansat som oversergent i forsvaret og senere som faglærer på Sergentskolen i Sønderborg. Ad denne vej har han erhvervet sig den voksenpædagogiske grunduddannelse, samt uddannelsen som coach.

Henrik har danset siden han var 14 år, og har danset hiphop på elite niveau og han har i perioden 2006 til 2013 flere gange både vundet DM og EM i small group og formation. Også hele tre gange er det blevet til sølv til VM er det blevet til, så han kender alt til det pres der kan ligge på turneringsdanserne.

“Jeg bruger i det daglige arbejde med instruktører og dansere min uddannelse bl.a. som coach” fortæller Henrik, som også underviser danseskolens hold i pardans.

Desuden står han for den daglige logistik og teknik i danseskolen, er beregner for DDD og afvikler musik til forskellig arrangementer.

Til at varetage den daglige undervisning i danseskolen, som både har hold i Aabenraa, Tønder, Sønderborg og Haderslev får Ann-Berit og Henrik hjælp af fire dygtige instruktører. Tre af disse, har startet deres egen dansekarrierer netop i AB Dance, og har således været en del af danseskolen i mange år.

Christoffer Eskjær Aagaard Breitenkamp

Christoffer Eskjær Aagaard Breitenkamp er 26 år og kommer fra Aabenraa.

Christoffer startede sin danse karriere med disco og hiphop ved AB Dance da han var 9 år. Disco fandt han hurtigt ud af ikke var noget for ham, så han blev ved hiphoppen. Hvilket han på ingen måde har fortrudt.
Christoffer begyndte at undervise ved AB Dance allerede i 16 års alderen. Udover at undervise elever som kommer for hyggen og motionens skyld, har han selv igennem årene stået over for mange forskellige og spændende opgaver. Han har f.eks. undervist MGP deltagere, børn og unge med handicaps, lavet musicals, reklamefilm, workshops og undervist både danmarks-, europa-, og verdensmestre inden for hiphop.
Christoffer har optrådt med mange forskellige shows og danset med bl.a. Cut’N’move, Djämes Braun, UFO og Yepha oa. I 2014 blev han i øvrigt nomineret som årets sportstalent af Toms.

I de senere år har han udviklet sig ved bl.a. at lære forskellige stilarter inden for dans, så som Standard, Latin, House, Reggae/DanceHall, Rn’B, Popping, Dubstep, Jump_style m.m.
Christoffer er sideløbende med undervisningen i AB Dance, en meget aktiv turneringsdanser.

Siden 2007 har Christoffer placeret sig i top 5 både på den danske rangliste og til danmarksmesterskaberne, og vundet alt, hvad man kan vinde nationalt i hiphop – herunder jyskmesterskab flere gange i både solo, duo og small group, ligesom han er blevet danmarksmester flere gange i samme kategorier.
Ved DM i 2016 blev Christoffer Danmarksmester i hiphop solo Battle, fik sølv i Electric boogie.

Christoffer har deltaget ved EM og VM i mange år og hvert år med mange top 10 placeringer.

Mie Nisgaard

Mie Nisgaard er 18 år gammel, og kommer fra Sønderborg. Mie studerer på nuværende tidspunkt en HHX uddannelse på det blå gymnasium i Sønderborg på hendes 2. år.

Mie startede selv som elev hos AB dance tilbage i 2005. Her stiftede hun bekendtskab med div. børneshow danse, hiphop, disco, standart og latin danse. Træningen blev i Mies tilfælde rykket til Aabenraa hvor nye udfordringer ventede. Dette førte til at Mie i de senere år har konkurreret i både ind og udland, hvor hun har opnået flere Jydskemester-titler og 4. plads ved Europamesterskaberne 2016 i kategorien Team Battle.
Mie har trænet disco i mange år, og har ligeledes opnået flotte resultater til både nationale og internationale turneringer.
Mie har i de senere år ligeledes prøvet kræfter med moderne dans og Jazz, hvilket hun finder stor glæde i. Hendes viden om danseteknik kommer fra netop denne stilart, og Mie mener selv at god teknik er grundlag for god dans. Mie har siden starten haft et motto der lyder som følgende ”Man kan ikke danse og være sur, dansen gør dig glad”, dette vil Mie forsøge at videregive til sine elever.

Niklas Bonde Mikkelsen

Niklas Bonde Mikkelsen er 22 år gammel, kommer fra Sønderborg og har danset ved AB Dance siden han var 9 år gammel.

Niklas har læst på Sønderborg handelsskole, efterfølgende Alsion i Sønderborg og er i sommeren 2017 uddannet Markedsføringsøkonom.

Han startede sin danse karriere i Sønderborg, hvorpå han hurtigt rykkede videre til sportsafdelingen i Kruså og siden hen Åbenrå. Igennem tiden har han udover hip hop også danset en smule disco og en smule latin, hvilket er lagt på hylden.

Niklas deltager aktivt i ind- såvel som udland når der konkurreres. Her danser han både Hip hop, battle og Electric Boogie. Disse deltagelser har givet ham mange ture til udlandet i forbindelse med EM og VM.

Her er de bedste placeringer bl.a. nummer 4 i Europa og 6 i verden med Teambattle crewet Moonlight Noodles og ligeledes er han blevet nummer 7 i Europa og 6 i Verden i Electric boogie Duo.

Niklas startede som 15-årig med at hjælpe til på by hold, hvorpå han senere har udviklet sig som instruktør. Instruktør-rollen har givet ham et helt nyt indblik i det at danse, da han finder lige så stor glæde i at hans elever klarer sig godt, som når han selv gør, hvor han ligger vægt på en sjov og udfordrende undervisning.

 

Laura Paulsen

Laura Paulsen: er 18 år og kommer fra Sydals. Til dagligt går hun på Alssundgymnasiet, hvor hun er i gang med sit andet år.

Laura har danset hos AB Dance siden hun var 8 år, hvor hun startede i Sønderborg med hiphop og disco. Hurtigt blev det faste dansested til Aabenraa på sportsholdene, hvor hiphoppen fangede hendes interesse. Inden for hiphoppen har hun senere hen arbejdet med forskellige stilarter som r’nb, reggae og house og derudover også danset en smule moderne/jazz.

Laura har deltaget i mange turneringer i både indland og udland, hvor af en 3. plads til europamesterskaberne i team battle, sammen med sit team, er den bedste placering hun har opnået.

 

Sandra Jytte Jeggesen

Sandra Jytte Jeggesen: er 21 år gammel og kommer fra Aabenraa, men er i efteråret 2017 flyttet til Århus, hvor hun arbejder og i sommeren 2018 starter med at læse Jura på Århus Universitet Sandra står for det administrative arbejde på danseskolen, samt kommunikation og kontor.
Sandra startede med at danse ved AB Dance, da Ann Berit og Henrik startede danseskolen i 2001. Siden har hun haft sin daglige gang på danseskolen med undervisning og træning.

Gennem tiden har hun prøvet forskellige stilarter som hiphop, disco, moderne og pardans. Sandra har i kategorien hiphop flere jyske- og danske mestertitler.

For et par år siden fik hun prøvet kræfter med stilarter som house, reggae, R&B, dubstep, popping, new school og old school. Disse stilarter har hun haft meget glæde ved at kaste sig ud i, hvilket har ført til, at hun har repræsenteret Danmark ved EM og VM de seneste år.

De sidste par år har hendes fokus været på hiphop, moderne/jazz og battle. Derudover har hun tidligere hjulpet på danseskolens parhold og stod i sæson 2016/2017 overfor nye udfordringer både trænings- og undervisningsmæssigt.

I år 2013 begyndte hun at danse udenlands til europamesterskaberne og verdensmesterskaberne i kategorier som: solo, duo, smallgroup, solo battle og team battle.