Instruktører

Fotograf - Lasse Baltzer

Ann-Berit og Henrik Aagaard

Ann-Berit, som er ejer AB Dance, har altid lagt vægt på, at danseskolen skulle være for både unge og ældre, øvede og begyndere, singler og par. Mange tror måske, at AB Dance kun er for eliten. Danseskolen laver da også mange flotte resultater på højt plan, men hensigten har lige siden AB Dance startede i 2001 været, at der skulle være plads til alle – også til eliten, så de ikke skulle søge væk fra byen.
Alle hold er altid blevet behandlet med den samme professionalisme uanset alder, niveau og ambitioner.

Der er altid plads til hygge, grin og leg samtidig med, at der er en god portion alvor i træningen.

Ann-Berit Aagaard, som selv har danset siden hun var kun 2 år, har ved siden af sin uddannelse som exam. DDD (De Danske Danseskoler) danselærer i Specialfag (bla. Disco og Hip-Hop) – Børne og ældredanse –standardt og latin også en professionsbachelor i pædagogik. Ann-Berit har gennem årene stået bag utallige nationale såvel som internationale topresultater med sine dansere, som klarer sig flot verden over.

Men Ann-Berit er ikke kun med som danseinstruktør/coach til turneringerne rundt om i verden. Siden 2007 har hun nemlig været international dommer inden for IDO, som er den internationale organisation indenfor disco, hiphop, show og couple dance m.m. I virket som dommer rundt omkring i verden, ser hun mange ting som kan tages med hjem til Danmark.

“Selv om vi er en danseskole, som gerne vil ud og konkurrere med vores dansere, er der plads til alle. Vi ville slet ikke have mulighed for at udvikle så dygtige dansere, hvis ikke vi havde en kæmpe talentmasse at udvikle på,” udtaler Ann-Berit Aagaard, som sammen med sin mand Henrik Aagaard, er indehaver af danseskolen, og hun tilføjer: “De fleste af vores dansere, både børn og voksne kommer for at have det sjovt og få lidt motion, nogle af vores elever finder så ud af, at de gerne vil konkurrere. Men havde det ikke været for bredden, så havde vi slet ikke haft den danseskole vi har i dag.”

Ann-Berit Aagaard sidder også i det internationale udvalg i Danmark inden for Disco og Hip-Hop.
Er turneringsleder til turneringer i Jylland og står tit som arrangør for andre større arrangementer.

Med sig på sidelinjen har hun sin mand Henrik.

 

Henrik Aagaard var tidligere ansat som oversergent i forsvaret og senere som faglærer på Sergentskolen i Sønderborg. Ad denne vej har han erhvervet sig den voksenpædagogiske grunduddannelse, samt uddannelsen som coach.

Henrik har danset siden han var 14 år, og har danset hiphop på elite niveau og han har i perioden 2006 til 2013 flere gange både vundet DM og EM i small group og formation. Også hele tre gange er det blevet til sølv til VM er det blevet til, så han kender alt til det pres der kan ligge på turneringsdanserne.

“Jeg bruger i det daglige arbejde med instruktører og dansere min uddannelse bl.a. som coach” fortæller Henrik, som også underviser danseskolens hold i pardans.

Desuden står han for den daglige logistik og teknik i danseskolen, er beregner for DDD og afvikler musik til forskellig arrangementer.

Til at varetage den daglige undervisning i danseskolen, som både har hold i Aabenraa, Tønder, Sønderborg og Haderslev får Ann-Berit og Henrik hjælp af fire dygtige instruktører. Tre af disse, har startet deres egen dansekarrierer netop i AB Dance, og har således været en del af danseskolen i mange år.

Version 2

Christoffer Eskjær Aagaard Breitenkamp

Christoffer Eskjær Aagaard Breitenkamp er 25 år og kommer fra Aabenraa.

Christoffer startede sin danse karriere med disco og hiphop ved AB Dance da han var 9 år. Disco fandt han hurtigt ud af ikke var noget for ham, så han blev ved hiphoppen. Hvilket han på ingen måde har fortrudt.

Christoffer begyndte at undervise ved AB Dance allerede i 16 års alderen. Udover at undervise elever som kommer for hyggen og motionens skyld, har han selv igennem årene stået over for mange forskellige og spændende opgaver. Han har f.eks. undervist MGP deltagere, børn og unge med handicaps, lavet musicals, reklamefilm, workshops og undervist både danmarks-, europa-, og verdensmestre inden for hiphop.

Christoffer har optrådt med mange forskellige shows og danset med bl.a. Cut’N’move, Djämes Braun, UFO og Yepha oa. I 2014 blev han i øvrigt nomineret som årets sportstalent af Toms.

I de senere år har han udviklet sig ved bl.a. at lære forskellige stilarter inden for dans, så som Standard, Latin, House, Reggae/DanceHall, Rn’B, Popping, Dubstep, Jump_style m.m.

Christoffer er sideløbende med undervisningen i AB Dance, en meget aktiv turneringsdanser.

Siden 2007 har Christoffer placeret sig i top 5 både på den danske rangliste og til danmarksmesterskaberne, og vundet alt, hvad man kan vinde nationalt i hiphop – herunder jyskmesterskab flere gange i både solo, duo og small group, ligesom han er blevet danmarksmester flere gange i samme kategorier.

I dette års DM blev Christoffer Danmarksmester_ i hiphop solo Battle, fik sølv i Electric boogie og ligger lige nu som nr. to på den danske rangliste i Hip-Hop solo.

Christoffer har deltaget ved EM og VM i mange år og hvert år med mange top 10 placeringer.

Christina

Christina Lehrskov

Christina Lehrskov er født d. 26-08-1991. Jeg kommer oprindeligt fra Haderslev, men bor nu i Kolding sammen med min kæreste, hvor jeg læser en Cand.merc. i International Virksomhedsudvikling på Syddansk Universitet.
Jeg har danset siden jeg var 2 år gammel, hvor jeg startede med børnedans. Sidenhen har jeg prøvet mig indenfor mange andre stilarter bl.a. pardans, disco, hiphop, Zumba, show, jazz og moderne.

Jeg har i mange år turneret i såvel disco som i hiphop, hvilket resulterede i, at jeg i 2008 blev Danmarksmester i både disco – og hiphop duo. Sidenhen overtog jazzen/moderne/show det meste af min tid og interesse.
Udover selv at have danset i mange, så har jeg været hjælpetræner, fra jeg var 11 år, på hold som børnehold, voksne pardans hold og Zumba hold. I 2011 tog jeg Zumba certifikat. I 2011 begyndte jeg ligeledes at undervise i hiphop og disco og i 2012 begyndte jeg, at prøve kræfter inden for jazz/moderne/show.

Dansen har haft og har stadig en stor plads i mit hjerte og i mit liv. Den har altid været en del af mig og er en måde hvorpå jeg kan udtrykke mig.

vertigo billede

Sandra Jytte Jeggesen

Sandra Jytte Jeggesen: er 19 år gammel og kommer fra Tinglev.

Sandra afsluttede i sommeren 2016 sin gymnasielle uddannelse på Aabenraa Statsskole og holder nu er sabbatår inden hun starter på en videregående uddannelse.

Hun startede med at danse ved AB Dance, da Ann Berit og Henrik startede danseskolen i 2001. Siden har hun haft sin daglige gang på danseskolen med undervisning og træning.

Gennem tiden har hun prøvet forskellige stilarter som hiphop, disco, moderne og pardans. Sandra har i kategorien hiphop flere jyske- og danske mestertitler.

For omkring tre år siden fik hun prøvet kræfter med stilarter som house, reggae, R&B, dubstep, popping, new school og old school. Disse stilarter har hun haft meget glæde ved at kaste sig ud i, hvilket har ført til, at hun har repræsenteret Danmark ved EM og VM de seneste år.

På nuværende tidspunkt danser hun hiphop, moderne/jazz og battle. Derudover har hun tidligere hjulpet på danseskolens parhold og står nu i sæson 2016/2017 overfor nye udfordringer både trænings- og undervisningsmæssigt.

I år 2013 begyndte hun at danse udenlands til europamesterskaberne og verdensmesterskaberne i kategorier som: solo, duo, smallgroup, solo battle og team battle.

13918679_1786656691575701_201257802_o (1)

Simon Schmidt

Simon Schmidt Jensen: Er 18 år gammel, og har danset hos AB Dance siden han var 6 år. Som 8 årig rykkede han op,  som superstar danser og begyndte at danse internationalt. I 2008 dansede han sit første EM og VM, og blev der nr. 3 og nr. 5. I 2009 blev han både europamester og verdensmester, og i 2010 rykkede han op i junior rækken og blev europamester igen.
Det er efterhånden blevet til mange gode placeringer både udenlands og herhjemme i Danmark, hvor han  har været Jysk mester og Danmarksmester 8 gange. Simon danser Hip hop, Electric Boogie, og er de sidste par år også begyndt at battle, og har derved også tillært en del forskellige stilarter. Derudover er han også med på et team battle hold, hvor de lige er blevet nr. 4 til EM i Tjekkiet.

Simon glæder sig rigtig meget til at undervise børnene i det, der altid har været hans egen store passion, og som har givet ham en masse gode oplevelser, og så fordi han altid har været vild med børn.

IMG_4998

Sofie Westergaard

Sofie Westergaard: Jeg er 14 år gammel og kommer fra Tinglev.
Jeg går i 8. klasse på Tinglev skole.
Da jeg var 4 år startede jeg med at danse hos AB Dance i Tønder. Nogle år efter begyndte jeg til sportsdans i Aabenraa, hvor jeg dansede hiphop og disco og var til en masse turneringer. Det har givet mig en masse fine placeringer gennem tiden.
Nu danser jeg ikke længere disco, da det er hip hop jeg lægger mest vægt på.
Så nu danser jeg hip hop solo, duo, smallgroup samt battle.
Jeg har de sidste 3 år formået at blive udtaget til EM.
Nu skal jeg så for første gang prøve kræfter med at være hjælpe instruktør, og det glæder jeg mig meget til.

12418897_10207148605771695_73829902132009485_o

Laura Paulsen

Laura Paulsen: er 17 år og kommer fra Sydals. Til dagligt går jeg på Alssundgymnasiet, hvor jeg er i gang med mit andet år.

Jeg har danset hos AB Dance siden jeg var 8 år, hvor jeg startede i Sønderborg med hiphop og disco. Hurtigt blev det faste dansested til Aabenraa på sportsholdene, hvor hiphoppen fangede min interesse. Inden for hiphoppen har jeg senere hen arbejdet med forskellige stilarter som r’nb, reggae og house og derudover også danset en smule moderne/jazz.

Jeg har deltaget i mange turneringer i både indland og udland, hvor af en 3. plads til europamesterskaberne i team battle, sammen med mit team, er den bedste placering jeg har opnået.