Holdbeskrivelser

Børne Showhold

Børne-showholdet er for vores yngste dansere og her gælder det om at “lege” dansen ind i børnene. Undervisningen består af en blanding af rytmik, disco, hip hop og vi laver små enkle serier. Børnene lærer de grundlæggende dansetrin, som er med til at styrke både motorik, balance, rytmesans og indlæringsproces. Dette er endvidere forarbejdet for den videre udvikling inden for dans. Vi danser f.eks. til Ramasjang, MGP musik samt den musik børnene kender fra TV og radio.

Junior Showhold

Junior-showholdet er en overbygning til Børne-showholdet, men også nye dansere kan sagtens være med. Undervisningen består af en blanding af rytmik, disco, hip hop og vi laver små serier. På holdet lærer vi grundlæggende dansetrin, som er med til at styrke både motorik, balance, rytmesans og indlæringsproces. Dette er endvidere forarbejdet for den videre udvikling inden for dans. Vi danser f.eks. til MGP musik samt den musik børnene kender fra TV og radio.

Ungdoms Showhold

Ungdoms-showholdet er overbygningen til Junior-showholdet, men også nye dansere kan sagtens være med. Holdet er for vores største børn og unge. Undervisningen består af en blanding af House, hip hop m.m. og vi laver forskellige serier. På holdet lærer vi grundlæggende dansetrin, som er med til at styrke både motorik, balance, rytmesans og indlæringsproces. Vi danser til den nyeste musik, som de unge kender fra TV og radio osv.

Girly Teens

Girly Teens er en overbygning til Børne-showholdet, men også nye dansere kan sagtens være med. Undervisningen består af en blanding af rytmik, disco, hip hop og vi laver små serier, hvor vi sætter fokus på de feminine bevægelser i dansen. På holdet lærer vi grundlæggende dansetrin, som er med til at styrke både motorik, balance, rytmesans og indlæringsproces. Dette er endvidere forarbejdet for den videre udvikling inden for dans. Vi danser til den musik børnene kender fra TV og radio.

Har du lyst til at gå på et hold KUN for piger, så er det her det foregår.

Mixhold

Mixhold – hiphop, disco, show, standard og latin

Mixholdet er for dig som ønsker at udfordre dig selv i flere stilarter. På dette hold vil der både komme sved på panden når hurtige og flotte spring skal udføres i disco, være fokus på hæl/tå bevægelserne når der skal danses vals eller cha cha, samtidig med undervisning i hiphop og dens forskellige grene af stilarter. Derudover vil der være fokus på at få en ”grundpakke” i alle stilarter, så man bliver alsidig og kan udføre tekniske trin og bevægelser i den pågældende stilart.

Seje Drenge

Undervisningen på holdet består af forskellige genrer inden for hip-hop herunder Breakdance. Vi arbejder med de grundlæggende trin og laver serier. På holdet lærer vi grundlæggende dansetrin, som er med til at styrke både motorik, balance, rytmesans og indlæringsproces. Dette er endvidere forarbejdet for den videre udvikling inden for dans. Vi danser til den musik børnene kender fra TV og radio.

Har du lyst til at gå på et hold KUN for drenge, så er det her det foregår.

Pardans

Kom og prøv et af vores parhold og opdag glæden ved at danse. Disse hold er sjove og livsbekræftende, og giver samtidig virkelig god motion – Festlig Fritid

På vores parhold danser vi standard og latinamerikanske danse men en vi koncenterer os også om, hvordan man danser, når man skal i byen, til den runde fødselsdag eller lignende. Holdene er delt op i flere niveauer, så alle kan være med.

Tag din kæreste, kone, ven eller kollega under armen.
På pardans holdene kan man enten komme alene eller som par.

Pardans – begynder: Du har aldrig danset før og er måske lidt i tvivl om, hvad der er højre og venstre fod… For dig uden danseerfaring, eller meget lidt kendskab til dans. Undervisningen går ikke hurtigere fremad, end at alle kan følge med.

Pardans – viderekomne/Rutine: Du har danset et år, og føler dig “nogenlunde fortrolig” med Cha cha cha, Jive, Vals og Quickstep. For dig, der har lidt danseerfaring.

Pardans – øvede: Du har danset flere sæsoner + lidt mere, og tør godt gå til fest og danse Vals, Quickstep, Cha cha cha og Jive!  For dig, der har en vis danseerfaring.    

Voksen Hip Hop

Går du stadig med en drøm om at danse hiphop? Vil du gerne have motion på en sjov måde? Så er det ikke for sent! Voksen Hiphop er en blanding af hiphop dans samt andre forskellige stilarter med grundtrin og serier. Der er musik og trin for enhver smag. Så glæd dig til en super varm og lærerig dansetime, hvor både pulsen og humøret ryger helt i top.

Sport Hip-Hop

Sport Hip-Hop Solo og Duo – Begynder/Rekruttering

Dette hold er for dansere, som danser nationale turneringer, og danser i kategorierne begynder/rekruttering, og for dansere som endnu ikke har deltaget til konkurrencer. Her bliver man undervist i koreografi, som kan bruges til tuneringerne der kommer i løbet af året i både solo og duo.

Sport Hip-Hop Solo – Talent/Konkurrence/S. Konkurrence/Star

Dette hold er for dansere, som danser nationale turneringer og danser i kategorierne talent, konkurrence, superkonkurrence og star. Her bliver man undervist i koreografi, som kan bruges til tuneringerne der kommer i løbet af året i både solo og duo.

Sport Hip-Hop Solo – Super Star

Dette hold er for vores internationale dansere og har en anden undervisningsform end de øvrige sportshold. Her vil der både blive undervist i koreografi, samt lavet forskellige øvelser for at øge danserens variation, kreativitet og udtryk.
På dette hold arbejdes der mod at blive udtaget til EM og VM ved de 3 årlige ranglister.

Sport Hip-Hop Duo – Talent/Konkurrence/S.Konkurrence/Star/Super Star

Dette hold er for dansere som ønsker at udfordre sig selv og tør at prøve kræfter med at danse med en duopartner. I duo danser man to personer sammen. Her arbejder man på at blive synkrone, samtidig med man sammen med din duopartner laver forskellige trin og placeringer som gør, at man bliver en duo og ikke to solodansere der danser ved siden af hinanden. I duo er samarbejde det mest vigtige, samtidig kommer man utrolig tæt på hinanden, da man bruger meget tid sammen til både træning og konkurrencer.
På dette hold træner alle duo par uanset om de danser nationalt eller internationalt. På holdet vil der blive undervist i duo koreografi og der vil blive mulighed for selv at lade kreativitet med din duopartner få frit løb og sætte jeres eget præg.

Freestyle

Freestyle handler om at fortolke og forstå musikken. Når man freestyler har man ingen serie, hvorpå man skal bruge de forskellige beats, lyde og lyrik i musikken. Undervisningen består af en masse øvelser, hvor vi har fokus på at styrke hver individuel freestyler. Disse øvelser er værktøjer der bruges som træning, således at danserne får en forståelse af, hvordan musikken er strikket sammen og hvordan den kan bruges i dansen. På dette hold er der ingen forkerte danse trin, men mulighed for at udforske dansen og udfordre sig selv.

Battle

Inden for hiphoppen findes der mange forskellige underkategorier, som hver især har deres egen musikgenre tilknyttet. Her er rig mulighed for at hente inspiration og udvikle bevægelsesmønsteret.
På dette hold undervises i de forskellige stilarter inden for hiphop. Vi arbejder med New School, House, Ragga, R&B, Old School, Popping, Dubstep og meget mere.
Du lærer stilarterne, deres kendetegn og musik at kende, ligesom du lærer at battle mod andre dansere.

På dette hold forsøger vi os med trin og freestyle inden for hver af de forskellige stilarter, samt battles for at give en fornemmelse af hvordan det er at stå i centrum af en cirkel og skulle forsvare sig selv igennem dansen.

Battle (Div. stilarter House, Ragga, R&B, Oldschool, Dubstep, Popping, Krump)

Battle holdet er til de sportsdansere der gerne vil forsøge sig med forskellige stilarter inden for hiphoppen. Der bliver arbejdet med fodarbejdet i house, de små detaljer i dubstep og musikaliteten i R’nB. Her er rig mulighed for at hente inspiration og udvikle bevægelsesmønsteret.

At Battle er det samme som at duellerer i dans. Det var en måde, hvorpå bandemedlemmer i amerikanske byer i 1970´erne kunne løse deres uenigheder uden at slås. Til danseduellerne dannede to rivaliserende bander, kaldet ´crews´, en cirkel rundt om to dansere – én fra hvert crew. De to crew-medlemmer duellerede så på dans inde i cirklen. Hvis begge crews dansede, dannede de en ´apache linie´, hvor de stod på to rækker over for hinanden og skiftedes til at danse. Formålet var enkelt – find på bedre, sværere og mere nervepirrende moves end rivalerne.

Teambattle

Teambattle er hvor man battler som et hold. Et hold/crew består af nogle dansere, hvor hver danser har sin styrke inden for en eller flere stilarter. Tilsammen udgør et crew den bedst mulige sammensætning af en gruppe dansere inden for hver stilart. På dette hold træner vi de forskellige stilarter og battler mod og med hinanden. Her er fokus på hver enkelt danser og ligeledes holdet som helhed. Udover at battle skal der ligeledes arbejdes på et show, som bruges til at kvalificere crewet til næste runde, hvor man skal battle mod et andet hold.

Har du lyst til at danse i en teambattle skal du været indstillet på, at møde op til træning hver gang, træne meget hjemme, deltage i alle turneringer både herhjemme og udenlands osv. Udtagelser til teambattle foretages af AB.

At Battle er det samme som at duellerer i dans. Det var en måde, hvorpå bandemedlemmer i amerikanske byer i 1970´erne kunne løse deres uenigheder uden at slås. Til danseduellerne dannede to rivaliserende bander, kaldet ´crews´, en cirkel rundt om to dansere – én fra hvert crew. De to crew-medlemmer duellerede så på dans inde i cirklen. Hvis begge crews dansede, dannede de en ´apache linie´, hvor de stod på to rækker over for hinanden og skiftedes til at danse. Formålet var enkelt – find på bedre, sværere og mere nervepirrende moves end rivalerne.

Showdance/Moderne/Jazz

Dette hold fokuserer på udtryk, serier, opstillinger, kostumer og showet i forbindelse med enhver dans. På holdet er der ikke alene fokus på dansene, men også den personlige udvikling. Serierne har karakter af forskellige sværhedsgrader for både at kunne udfordre og udvikle, men også forståelse af musikken er i fokus.

På Showholdet tager undervisningen også udgangspunkt i, at lærer performances og teknik.
På dette hold får man, gang i nogle helt andre bevægelser end man normalt kender fra hiphoppen. Her lærer man koreografier, inden for stilarterne showdance, moderne og jazz lavet til bestemte sange.

Vi sammensætter shows til brug ved f.eks. afdansningsbal.

Small Group

En Small Group består af op til 7 dansere. Der danses en fastlagt koreografi, der bruges forskellige trin og variationer til at danne geometriske mønstre på gulvet. At deltage på holdet kræver rutine inden for hip-hop. Small Group praktiseres både til opvisning og i konkurrencesammenhæng, hvor der fx er mulighed for at deltage til DM/EM/VM. Samtidig er Small Group en fantastisk måde at skabe et stærkt socialt sammenhold og samarbejde blandt danserne.

Har du lyst til at danse i en Small Group skal du været indstillet på, at møde op til træning hver gang, træne meget hjemme, deltage i alle turneringer både herhjemme og udenlands osv.

Udtagelser til Small Group-holdene foretages af AB.
Og forgår ved at du skriv en mail til Ann-Berit på abdance@abdance.dk hvor man kort beskriver hvorfor man ønsker at deltage på holdet, alder (Hvilket år man er født i),  samt hvilke forudsætninger man har.

Disco

Disco er en dynamisk dansestil hvor du garanteres sved på panden. Hurtige bevægelser og flotte spring er et grundelement i denne stilart. På dette hold arbejdes der med at få bevægelse, ynde og hurtighed til at gå op i en højere enhed. Når man danser disco er kondition og smidighed en klar fordel. Der vil blive undervist i både solo og duo koreografi, og du kan være sikker på at blive mødt med høj musik, som er spækket med energi.

Formation

Formation består af max. 24 dansere. Der danses en fastlagt koreografi til en bestemt slags musik, hvoraf der bruges forskellige trin og variationer til at danne geometriske mønstre på gulvet. At deltage på holdet kræver rutine inden for hip-hop. Formationsdans praktiseres både til opvisning og i konkurrencesammenhæng, hvor der fx er mulighed for at deltage til DM/EM/VM. Samtidig er formationdans en fantastisk måde at skabe et stærkt socialt sammenhold og samarbejde blandt danserne.

Har du lyst til at danse i en formation skal du været indstillet på, at møde op til træning hver gang, træne meget hjemme, deltage i alle turneringer både herhjemme og udenlands osv.

Udtagelser til Formations-holdene foretages af AB.
Og forgår ved at du skriv en mail til Ann-Berit på abdance@abdance.dk hvor man kort beskriver hvorfor man ønsker at deltage på holdet, alder (Hvilket år man er født i),  samt hvilke forudsætninger man har.